Tempoh Masa Memasak: 30 mins
Bahan-bahannya:
- 1 ekor ikan rohu(sejenis ikan air tawar)
- 1 biji bawang besar – dipotong nipis
- 2 ulas bawang putih – diketuk
- 3 cm halia – diketuk
- 1 sudu besar minyak bijan
- 2 asam keping
- Kicap lemak manis secukupnya
- Garam secukup rasa
Cara Menyediakannya:
- Panaskan minyak dan masukkan bawang besar, bawang putih dan halia untuk ditumis.
- Setelah naik bau, masukkan kicap dan diikuti dengan ikan.
- Biarkan seketika. Kemudian masukkan asam keping. Kacau seketika.
- Masukkan pula garam secukup rasa dan biarkan seketika.
- Sedia untuk dihidangkan bersama nasi panas
INFO:
Masyarakat India gemar menggunakan bawang putih sebagai bahan asas masakan pantang mereka kerana dipercayai dapat menghilangkan rasa kembung dan angin dalam badan.
Berpantang Selamat dan Natural dengan Shaklee Confinement Set? Hubungi saya Iffah Anuar di faheem.wardrobe@gmail.com atau SMS/Whatsapp: 013-5810170 untuk pesanan dan FREE Consultation.
Jom Selangkah Lebih Sihat dengan SHAKLEE!
IffahAnuar
0 comments:
Post a Comment