Tempoh masa memasak: 30 mins
Bahan-bahannya:
- 1 ekor ikan haruan
- Garam secukupnya
- Serbuk kunyit secukupnya
Bahan untuk pencecah:
- Kicap lemak manis
- 1 biji bawang besar
- Lada hitam – ditumbuk kasar
Cara Menyediakannya:
- Gaul ikan haruan yang sudah dibersihkan bersama garam dan serbuk kunyit. Biarkan seketika.
- Kemudian, bakar ikan sehingga masak. Terpulanglah pada anda untuk membakar di dalam ketuhar atau menggunakan arang. Leser sedikit minyak pada pemanggar agar ikat tidak melekat.
- Sementara menunggu ikan masak, sediakan pencecahnya.
- Ambil semangkuk kecil kicap, campurkan lada hitam dan hirisan bawang besar. Ketepikan.
- Setelah ikan siap dibakar, bolehlah dimakan bersama pencecah.
INFO:
Lada hitam dipercayai dapat meningkatkan selera makan, membaiki sistem penghadaman dan membuang angin dalam badan.
Berpantang Selamat dan Natural dengan Shaklee Confinement Set? Hubungi saya Iffah Anuar di faheem.wardrobe@gmail.com atau SMS/Whatsapp: 013-5810170 untuk pesanan dan FREE Consultation.
Jom Selangkah Lebih Sihat dengan SHAKLEE!
IffahAnuar
0 comments:
Post a Comment