Tempoh masa memasak: 30 mins
Bahan-bahannya:
- 1 ekor ikan haruan sederhana besar
- 3 cm halia(dihiris nipis)
- 2 ulas bawang putih(diketuk/dihiris nipis)
- 1 biji bawang besar(dhiris nipis)
- 3 cm kunyit hidup(ditumbuk)
- 2 asam keping
- garam secukupnya
- 2 cawan air
Cara Menyediakannya
- Masukkan bawang merah, bawang putih, bawang besar, halia dan kunyit ke dalam periuk yang berisi air. Biarkan sehingga mendidih.
- Kemudian, masukkan ikan haruan yang sudah siap disiang.
- Biarkan seketika sehingga mendidih lagi dan masukkan asam keping.
- Kacau lagi dan biarkan sehingga ikan benar-benar masak. Masukkan garam secukup rasa.
- Sedia untuk dihidangkan.
INFO:
Ikan haruan mengandungi semua jenis asid amino perlu dan asid lemak yang penting dalam proses penyembuhan luka luar dan dalam, terutamanya luka selepas bersalin.
Berpantang Selamat dan Natural dengan Shaklee Confinement Set? Hubungi saya Iffah Anuar di faheem.wardrobe@gmail.com atau SMS/Whatsapp: 013-5810170 untuk pesanan dan FREE Consultation.
Jom Selangkah Lebih Sihat dengan SHAKLEE!
IffahAnuar
0 comments:
Post a Comment